Андроид приложения

M-Онлайн списание за операционна система андроид
m-android.net - онлайн списание за теб и твоя андроид телефон

Андроид трикове

Списание андроид      Съвети      Приложения     Любопитно     Андроид телефони  
Имам ли нужда от антивирусна програма за Android телефона ми

Имам ли нужда от антивирусна програма за Android телефона ми ?

Смрартфоните вече не са наистина само мобилни телефони, те са като малък компютър. Android е с отворен код, което означава, че могат да хващат вируси и друг злонамерен софтуер. Google Android е по-уязвими на вируси, отколкото iPhone платформа, според производител на антивирусен софтуер Trend Micro Inc.  iPhone има повече сигурност , отколкото Android, главно защото на iPhone приложенията работят в " sandbox " среда, която е ограничила достъпа с други приложения.

За разлика от Apple App Store, Android Market позволява на всеки разработчик да качва приложения.Разработчици могат да се присъединят към Android Market и да качват приложения, стига те да отговарят на някои изисквания. След това новите приложенията не минават през допълнителен процес на одобрение.Наскоро Google е отстранил злонамерени приложения, които се появяват в Android Market. Установено е, че съдържат зловреден код, които могат да компрометират данни.

Мобилната операционна система на Android е базиран на ядрото на Линукс.Linux OS има по-малко вируси, преди всичко, защото авторите на вируси са се съсредоточили върху Windows..

Трябва да сте много предпазливи при инсталиране на приложения и при достъп до уеб. Уверете се, че приложението, което инсталирате в телефона си е от надежден източник.

Инсталирането на една антивирусна програма би забавила работата на телефона.

 
Intel твърди, че Android работи по-добре с едноядрен процесор  

Intel твърди, че Android работи по-добре с едноядрен процесор

Още>>

Седем начина да направиш твоя андроид телефон по-бърз

7 съвета да направиш твоя андроид телефон по-бърз!!!

Още>>